HomeAlgemene Informatiesoort keuringenHoe werkt een rijbewijskeuring aan huis?De kosten van een rijbewijs of andere keuringen

- Eigen voorbereiding.

- De keuring zelf.

- Het verdere verloop


Eigen voorbereiding:
· Voor een keuring moet men eerst bij het gemeentehuis een zogenaamde Eigen Verklaring aanschaffen en dat formulier voor het huisbezoek als het lukt volledig invullen. Indien u twijfelt over het antwoord een bepaalde vraag op de Eigen Verklaring, dan kunt u die vraag openlaten en zal die samen met de keurend arts worden besproken tijdens het huisbezoek.

· Houdt een lijst van uw actuele medicatie of de medicatiedoosjes bij de hand.

· Laat uw rijbewijs zien als legitimatiemiddel en ter controle van het soort rijbewijskeuring.

· Een Oogtest:

Laat indien mogelijk vóór de keuring uw ogen bij een opticiën controleren, ook als u nog geen bril of lenzen draagt. Het is los van een rijbewijskeuring, sowieso raadzaam om geregeld de oogsterkte te laten controleren als u een auto bestuurt.
Als u een bril of lenzen draagt dienen de ogen zowel met als zonder correctie gemeten te worden. Laat de waarden van de sterkte van beide ogen met en zonder correctie op papier zetten door uw opticiën en laat deze samen met de eigen verklaring en het overzicht van de medicatie zien tijdens het huisbezoek.
U hoeft de ogen niet van te voren laten controleren. Een onderzoek naar het gezichtsvermogen kan ook tijdens het huisbezoek gedaan worden door de arts en de medisch technicus.


©HMMA, Het mobiele Medisch Adviesbureau 2010 - 2011