HomeAlgemene Informatiesoort keuringenHoe werkt een rijbewijskeuring aan huis?De kosten van een rijbewijs of andere keuringen

- Eigen voorbereiding

- De keuring zelf

- Het verdere verloop


De keuring zelf:
- Het onderzoek wordt uitgevoerd door een arts samen met een medisch technicus en neemt ongeveer 15 tot 30 minuten in beslag, afhankelijk van het soort keuring of uw gezondheidstoestand.

- Tijdens de keuring wordt de Eigen Verklaring, de medicatie en eventuele gegevens van de opticiën gecontroleerd door de arts, terwijl uw de bloeddruk wordt gemeten en glucosewaarde wordt gecontroleerd door de medisch technicus middels een vingerprik, bij een kort lichamelijk onderzoek door de arts wordt zo nodig geluisterd naar hart en longen en gekeken naar het functioneren ledematen en wervelkolom, het gezichtsveld en gezichtsscherpte (indien u niet bij een opticiën bent geweest).

- Voor het onderzoek naar het gezichtvermogen moeten de benodigde materialen in uw woning opgesteld worden en u moet op 5 meter afstand daarvan kunnen zitten of staan. U hoeft van te voren echter geen speciale maatregelen te treffen in huis, zoals het verschuiven van meubels o.i.d. Wij dragen zorg voor de juiste opstelling het opruimen van het onderzoeksmateriaal.


©HMMA, Het mobiele Medisch Adviesbureau 2010 - 2011